På snedden i dirty South

 
Åh, Skåne, I'll miss you.
Allt ditt white trash, diftonger, multikulti, rullande ärrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, stockholmare i exil, billighet i all vänlighet och så vidare.

Fixade mitt nya pass idag.
På fotot ser det ut som om jag blivit slagen rätt i ansiktet.
Kul att det där komma hänga efter mig i 10 år.
Underbart.

Synfelsironi.
"Men kan du inte titta in i kameran, du tittar inte i kameran?"

Ursäkta, rara du, men jag kan inte se min egen hand framför mig om brillorna är av och jag har en dålig dag och HUR FAN SKA JAG SE EN KAMERA SOM ÄR 1 MILLIMETER STOR 5 METER BORT.
Och sen ler vi lite.

Satt i väntrummet drygt 2 timmar och tålamodet var slut efter 2 minuter. Började se mig omkring och studera urvalet av folk som befann sig i samma situation. Lantisfamiljen med tjockmamma, tjockpappa, två rultiga barn i för korta jeans och Foppatofflor. Förbannad kvinna i slöja som skrek på minst 14 barn som sprang omkring överallt, låg under bänkarna och uppe på borden, kastade gratistidningar som pappersplan och slog i luften mot dörren in till passkontoret så fort den öppnades. Två snobbpensionärer från norra delarna av stan som beklagade sig högljutt över hur polisens system påminde dem om köerna för matutdelning i "SOVJETTET!!! Jajamäääään, DAÄUR FECK DOM VENTA PAU MAUDEN I TIMMAVIS!!!!!!! VI HAR VATT HÄUR I TREIJ TIMMAR, VA, TREIJ TIMMAR HÖER NI!!!!". Vem fan hörde inte? Gubbjävel. Och sedan när, NÄR, har ni två varit Sovjet?
Plus några allergiker som kliade ögon, snöt sig, kliade armar, harklade slem och annat som inte borde göra mig illa till mods, men inte är något vidare att sitta och betrakta i längre perioder. Fler folk med Foppatofflor, danskar som bräkte, Ullaredfantaster i illasittande byxdresser. 15åriga kickerstjejer i vita jeans, neonrosa troskanter och deras skrikröster, spända Serbkillen med blonderade svenska flickvännen och hennes lilla fejkväska från Thailand.

Kallpratet.

"Huer lenge har due suddit häer..."
"Kanske en halvtimme"
"Sajjår du de..."
"Mm..."
"Skau due åga ti utlannet?"
"Ja, till Halland"

Jajaja

Gud vad jag är trött på att offentliga kvinnor viker ut sig. Till vilken nytta? BlodinBella 'erkänner' att hon väger över 70 kg och har stor röv. Välkommen i klubben... som om det inte finns någon miljon svenska tjejer i samma situation. Veckorevyns redaktion fotas från sidan med händerna över titsen och säger töntiga saker som att de föreställer sig att de är J-Lo för att må bättre, Linda Skugge plåtas i iskallt sjukhusljus med kejsarsnittsärr i fokus, Amelia Adamo skrevar över en stackars stol och jag får lust att spy i en papperskorg. Noll identifikation. Min kroppsuppfattning påverkas ingenting av att de visar sig nakna och säger att de "också" är normala kvinnor och såhär ser den bistra verkligheten ut, med skavanker och bristningar, hängtuttar och fan och hans moster och nu ska vi alla känna oss som en gemensam grupp som kämpar mot diverse ideal.

Visst, det är hemskt om en del tjejer, kvinnor, tanter känner sig tvingade att vara smala för att 1) män ska bry sig om dem, 2) män ska vilja sätta på dem, 3) män ska respektera dem, 4) andra kvinnor ska vara avundsjuka på dem, 5) klädstorlekarna på barnavdelningen ska passa dem, 6) samhället ska ställa upp för dem och ha deras rygg, ey (viktigast, men klart sist på listan alltså), men varför måste de kvinnor som påstår att de vill hjälpa till och förändra detta ta av sig alla kläder för att göra något slags statement? Jag förstår inte kvinnor, jag förstår verkligen ingenting. Ska jag respektera dem mer för att de strippar, smetar ut en flaska foundation i nyllet och fläker ut sig på töntiga tidningar där de försöker peppa oss till att det är OKEJ ATT TA EN BIT GODIS, DET ÄR OKEJ, DU BEHÖVER INTE BODYPUMPA BORT DEN IMORGON.

Vadå, om jag vill träna och vara lite tight, är det fel, är det så jävla fel att jag inte vill vara tjock och/eller osund i största allmänhet? Att jag inte bryr mig om att en frappuccino om dagen blir typ 5 kg extra om året (fy, fy, fy), att jag inte har något som helst jävla intresse av att indoktrineras i deras märkliga pro-femi-kampanjer som är helt backwards?

Det betyder ju inte att jag är intresserad av att vara anorektisk, att jag hatar andra kvinnor, eller att jag köper sjuka ideal rakt av.
Jag vill bara slippa se dessa åbäken helt näck överallt, hela tiden.
Spare me.
Snälla.

RSS 2.0